0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
7 szt - Jajka ugotowane na twardo
1 szt - Surowe jajko
2 łyżki - Bułka tarta plus do panierowania kotletów
1 łyżka - Koper świeży, siekany
2 łyżki - Szczypiorek siekany
0.5 łyżeczki Sól
0.5 łyżeczki Pieprz

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Kotlety jajeczne

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 25 min
  • Porcji 3
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Jajka ugotuj na twardo. Następnie obierz je i umieść w misce. Używając widelca dobrze je rozgnieć. Do masy jajecznej dodaj surowe jajko, bułkę tartą oraz posiekany koperek i szczypiorek, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj. Pozwól masie odpocząć w lodówce przez 30 minut – kotlety będą się ładniej formować.
  2. Łyżką odmierzaj porcje wielkości orzecha włoskiego. Formuj lekko spłaszczone kule, następnie obtaczaj je w bułce tartej. Następnie smaż kotlety na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu po 3-4 minuty z każdej strony, aż się zarumienią (czas smażenia zależy od mocy palnika). Podawaj z ulubionymi dodatkami.

PS. Jeśli lubisz urozmaicony smak kotletów jajecznych to do masy przed formowaniem kotletów możesz też dodać:
– tarty żółty ser
– podsmażone i posiekane pieczarki
– gotowane i ugniecione brokuły

SMACZNEGO 🙂

Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
Dorsz w panko
poprzednie
Dorsz w panko
Surowka z kapusty pekinskiej z chrzanem
następne
Surówka z kapusty pekińskiej z chrzanem
Dorsz w panko
poprzednie
Dorsz w panko
Surowka z kapusty pekinskiej z chrzanem
następne
Surówka z kapusty pekińskiej z chrzanem

Dodaj komentarz