0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1.5 szklanki - Mąka pszenna
3 szt - Jajka
1.5 szkl - Woda
1.5 szkl - Mleko
6 łyżek - Olej rzepakowy
Szczypta - Sól
Szczypta - Cukier

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Ciasto na naleśniki

  • 45
  • Porcji 16
  • Średni

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i miksujemy.

Do usmażenia naleśników użyłam szerokiej patelni o średnica 24 cm.
Z podanej ilości składników wyszło mi 16 bardzo cienkich naleśników.
Używam chochli do zupy do nabierania ciasta.
1 chochla = 1 naleśnik

Mała uwaga:
Jajka wyjmij wcześniej z lodówki. Możesz też lekko podgrzać mleko do temperatury pokojowej.
Ja osobiscie nie dodaję oleju na patelnię, gdyż ciasto już go zawiera i ciasto w ogółe nie przywiera.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1d64862b83897ac1bc3cd5e4
poprzednie
Ciasto z czerwoną porzeczką łyżką mieszane
1674844950423
następne
Krokiety z kapustą i grzybami
1d64862b83897ac1bc3cd5e4
poprzednie
Ciasto z czerwoną porzeczką łyżką mieszane
1674844950423
następne
Krokiety z kapustą i grzybami

Dodaj komentarz