0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
2 szt - Cukinia waga około 500 g
250 g - Twaróg półtłusty
3 szt - Jajka
2 ząbki - Czosnek
1 szt - Cebula
pęczek - Koper
niecałe 1,5 szkl - Mąka
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Olej rzepakowy do smażenia placków

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Placki z cukinii i twarogu

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 4
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Młodą cukinię myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, solimy i odstawiamy aż puści sok, następnie dokładnie odciskamy nadmiar wody.
  2. Cebulę i koperek drobno siekamy. Ser biały rozgniatamy widelcem i dodajemy do niego jajka – mieszamy do połączenia.
  3. Do odciśniętej cukinii dodajemy posiekaną cebulę, koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ser z jajkami. Wszystko mieszamy i doprawiamy. Na końcu dodajemy mąkę i ponownie mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy.
  4. Placki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni na złoty kolor.

PS. Placki można podać z jogurtem greckim bądź śmietaną.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1691159821208
poprzednie
Deser pijana śliwka
1691858849397
następne
Letnia sałatka
1691159821208
poprzednie
Deser pijana śliwka
1691858849397
następne
Letnia sałatka

Dodaj komentarz