0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
3 szt - Burak
0.5 paczki - Swieża rukola
3 łyżki - Nasiona słonecznika
0.5 kostki - Ser feta
2 łyżki - Orzechy ziemne rozdrobnione
3 łyżki - Oliwa
SOS
0.5 szt - Cytryna sok z cytryny
1 łyżeczka - Musztarda
1 łyżeczka - Miód
2 łyżki - Oliwa

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Carpaccio z sosem cytrynowym

Cechy dania:
  • Słone
  • 45 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

  • SOS

Przygotowanie

Udostęnij

1. Buraki ugotować do miękkości i pokroić w plasterki, rukolę pokroić na mniejsze cząstki, słonecznik uprażyć na suchej patelni.

2. Rukolę wymieszać z 3 łyżkami oliwy i słonecznikiem. Ułożyć na talerzu, na rukoli ułożyć pokrojone buraki, pokruszyć na wierzchu ser feta, posypać całość drobno mielonymi orzechami np. ziemnymi.

3. Wszystkie składniki na sos wymieszać i polać carpaccio.

Propozycja podania – u mnie z kotletem vege.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
de3f092c7b68a5c7e3617449
poprzednie
Sałatka z serkiem wiejskim i tuńczykiem
f592c937445b4cb66d40da27
następne
Ziemniaczana sałatka
de3f092c7b68a5c7e3617449
poprzednie
Sałatka z serkiem wiejskim i tuńczykiem
f592c937445b4cb66d40da27
następne
Ziemniaczana sałatka

Dodaj komentarz