0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 szt - Brokuł
6 szt - Jajka
1 mała puszka - Kukurydza konserwowa
1 paczka Kabanosy roślinne można zastąpić szynką konserwową
200 g - Makaron o drobnym kształcie
połowa - Por
2 łyżki - Majonez
3 łyżki - Jogurt naturalny
2 ząbki - Czosnek niedźwiedzi
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Brokułowa sałatka

Cechy dania:
  • Słone
  • 40 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Umytego brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy al dente w osolonej wodzie.

2. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce o dużych oczkach.

3. Por kroimy w półplasterki. Kabanosy kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy.

4. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy jogurt naturalny wymieszany z majonezem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
056ec60f7806ceed597f0ee7
poprzednie
Tiramisu
daf54382edc5911d18d59e96
następne
Arbuzowa przekąska z serkiem wiejskim
056ec60f7806ceed597f0ee7
poprzednie
Tiramisu
daf54382edc5911d18d59e96
następne
Arbuzowa przekąska z serkiem wiejskim

Dodaj komentarz