0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 opakowanie - Tortellini
1 szt - Cebula
3 ząbki - Czosnek niedźwiedzi
3 szt - Pomidor
2 łyżeczki - Bazylia suszona
pęczek - Szczypiorek
pęczek - Natka pietruszki
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Pomidorowe tortellini z serem ricotta i szpinakiem

Cechy dania:
  • Słone
  • Wege
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Gotowe tortellini z serem ricotta i szpinakiem ugotować według przepisu na opakowaniu, a następnie odcedzić.

2. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.

3. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.

4. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.

5. Na rozgrzaną patelnie wlać olej, podsmażyć cebulkę i czosnek, dodać pomidory i odcedzone tortellini . Dodać przyprawy, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i smażyć przez ok. 10 min.

Gotowe danie można posypać szczypiorkiem, natką pietruszki bądź startym żółtym serem.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
original 72c5fd83e8c7ad1f3bec81ee68b98836
poprzednie
Ciasteczka marchewkowo- orzechowe
c7f7cb400d5cfecaacae8a55
następne
Pasztet z cukinii
original 72c5fd83e8c7ad1f3bec81ee68b98836
poprzednie
Ciasteczka marchewkowo- orzechowe
c7f7cb400d5cfecaacae8a55
następne
Pasztet z cukinii

Dodaj komentarz