0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
150 ml - Śmietana 30
250 g - Serek mascarpone
3 łyżki - Cukier puder
1 szt - Galaretka cytrynowa
1 puszka - Brzoskwinie w zalewie duża
10 szt - Biszkopty

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Deser z kremem i musem brzoskwiniowym

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 35 min
  • Porcji 4
  • Średni

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Brzoskwinie wyjąć z puszki i odłożyć na bok. Syrop z brzoskwiń zagotować. Zdjąć z ognia i dodać galaretkę prosto z opakowania. Dokładnie wymieszać. Dodać brzoskwinie (2 sztuki można zostawić do ozdobienia deserków). Zblendować na gładki mus. Ostudzić, włożyć do lodówki i sprawdzać co jakiś czas czy mus zaczyna lekko tężeć.

2. Śmietanę, po bezpośrednim wyjęciu z lodówki (musi być schłodzona) przelać do dosyć wysokiego naczynia lub miski, dodać mascarpone i cukier puder. Ubić na gładki, sztywny krem. Należy uważać, aby nie miksować zbyt długo aby krem się nie zważył.

3. W szklankach układamy warstwowo: mus brzoskwiniowy, pokruszone biszkopty, krem z mascarpone, następnie ponownie biszkopty, mus i na koniec krem.

4. Całość ozdobić pokrojoną w kostkę brzoskwinią, lub jak u mnie położyć na górę ciasteczko (pomysł córki :))

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
ea4d0ab686f7aff230469038
poprzednie
Sernik z mascarpone oblany białą czekoladą z orzechami
fc7fc2b295f7ad49b1721117
następne
Mini twarogowe pączki
ea4d0ab686f7aff230469038
poprzednie
Sernik z mascarpone oblany białą czekoladą z orzechami
fc7fc2b295f7ad49b1721117
następne
Mini twarogowe pączki

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here