






























Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Brzoskwinie wyjąć z puszki i odłożyć na bok. Syrop z brzoskwiń zagotować. Zdjąć z ognia i dodać galaretkę prosto z opakowania. Dokładnie wymieszać. Dodać brzoskwinie (2 sztuki można zostawić do ozdobienia deserków). Zblendować na gładki mus. Ostudzić, włożyć do lodówki i sprawdzać co jakiś czas czy mus zaczyna lekko tężeć.
2. Śmietanę, po bezpośrednim wyjęciu z lodówki (musi być schłodzona) przelać do dosyć wysokiego naczynia lub miski, dodać mascarpone i cukier puder. Ubić na gładki, sztywny krem. Należy uważać, aby nie miksować zbyt długo aby krem się nie zważył.
3. W szklankach układamy warstwowo: mus brzoskwiniowy, pokruszone biszkopty, krem z mascarpone, następnie ponownie biszkopty, mus i na koniec krem.
4. Całość ozdobić pokrojoną w kostkę brzoskwinią, lub jak u mnie położyć na górę ciasteczko (pomysł córki :))
SMACZNEGO 🙂