0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
3 szt - Filet z piersi indyka pojedyncze piersi
pęczek - Natka pietruszki
0.5 szkl - Śmietana 30
2 szt - Por średnie
1 szkl - Bulion warzywny lub woda
2 łyżeczki - Curry
1 łyżeczka - Kurkuma
1 łyżka - Masło
1 łyżka - Olej rzepakowy
1 łyżeczka - Mąka ziemniaczana opcjonalnie
0.5 szt - Cytryna z cytryny wycisnąć sok
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Pierś w sosie curry duszona w porach

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 3
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Fileta pokroić w mniejsze kawałki, przyprawić curry, kurkumą, solą i pieprzem. Pora pokroić w talarki.

2. Na patelni rozgrzać olej i masło, fileta krótko podsmażyć z każdej strony. Wyjąć i na tej samej patelni podsmażyć pora. Lekko osolić do smaku. Pomiędzy podduszone pory włożyć kawałki Fileta. Całość podlać bulionem lub wodą. Dusić przez chwilę. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i dusić około 10 min. Na koniec doprawić danie, dodać sok z cytryny i natkę pietruszki. Wymieszać (sos można zagęścić 1 łyżeczką mąki).

3, Najlepiej podawać z ryżem bądź kaszą bulgur.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
16893f7dbff4757c2061d038
poprzednie
Naleśniki
15c9792c8fd604f36498f5b4
następne
Sałatka z rukolą i ananasem
16893f7dbff4757c2061d038
poprzednie
Naleśniki
15c9792c8fd604f36498f5b4
następne
Sałatka z rukolą i ananasem

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here